El repte de Palma

Un dels debats més recurrents que mantenim els companys del PI és aquell que afirma que Palma és complicada pels partits d’àmbit autonòmic ó local. Que entrar als barris en campanya als acords de la Balanguera interpretada per una cohort de xeremiers vestits a l’ample i amb un discurs basat en l’espoli fiscal de Madrid, la defensa de la nostra llengua i cultura i la manca d’ajudes per als productes locals no té molt de recorregut als barris perifèrics. I segurament és cert, ja que el ciutadà de Palma sempre ha viscut molt més pendent de “la seva quotidianitat” que d’allò que visualitza com a “forà” i, per tant, allunyat de la seva realitat urbana. Emperò, quin poble de Mallorca no fa, en realitat, aquesta mateixa separació? Es parla a Son Servera de les patates de Sa Pobla ó a Inca de l’hospital de Manacor..?

A una gran ciutat, on els veïns del mateix replà moltes vegades només es conéixen de dir-se bon dia i bona nit i on, en els pocs moments d’oci, les consignes arriben als ciutadans a través de mitjans de comunicació completament centralitzats i en un discurs uniformador; l’estratègia política ha de tenir molt en compte aquesta realitat permanentment manipulada en la que viu el ciutadà i, alhora, paradoxalment, tampoc pot allunyar-se massa d’allò que es fa als pobles, perquè el coneixement de primera mà de la realitat del barri és i serà sempre imprescindible si es vol construir un discurs honrat i coherent.

photo20026801597294909

No obstant això, el tamany descomunal de la Ciutat ens obliga a dissenyar intervencions transversals per part de tota l’organització. Hem d’implicar al dos-cents per cent tots els pesos pesants del partit, per suposat; però, alhora, hem de ser capaços de presentar als barris l’experiència política, el potencial ideològic, professional i personal dels nostres batles i dels nostres regidors a part forana, a Eivissa i a Menorca. A barris hem de poder dur el secretari general, el president del partit ó un diputat, però també hem de fer venir a intercanviar opinions amb els veïnats un regidor d’Eivissa o a la batlessa de Porreres. Amb això vull dir que hem de ser persistents i imaginatius i que, davant l’aparent despersonalització de la ciutat i les dificultats de penetració dels discurs polític en clau local, tots hem de prendre consciència del tamany real del repte i assumir una part proporcional de la gran tasca d’abastar un espai tan enorme com és la ciutat. Sense perdre de vista, per suposat, la feina diària, constant i imprescindible, a peu dels barris, dels militants de base, el contacte permanent dels responsables de Palma amb els organismes sectorials de la ciutat i el seguiment rigorós del dia a dia del consistori i de la resta d’administracions radicades a la nostra ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s